Siirry sisältöön

Asbestikartoitukset

Yrityksemme tekee asbestikartoituksia, jälkikartoituksia, asbestipurkutöitä ja asbestinjälkikartoituksia.

Vuoden 2016 alusta asbestilaki uudistui, joten kaikkiin 1994-vuonna ja sitä ennen valmistuneet rakennukset tulee kartoittaa asbestin varalta ennen remontointi- ja purkutöitä.

Rakennusmateriaalit, jotka saattavat sisältää asbestia:

  • Asbestiruiskutukset, käytetty mm. palonsuojauksissa, erilaisissa säiliöissä, ilmanvaihtokanavissa ja konehuoneissa.
  • Putki-, varaaja- ja kattilaeristeet
  • Asbestisementtiset tuotteet mm. palosuojalevyt, asbestipahvi, huopa ja kartongit, langat narut sekä kankaat, lattiamateriaalit, kiinnityslaastit, tasoitteet, liimat, maalit, muovitapetit, bitumikatteet, palo-ovet, tiivistys-ja saumausaineet, kitit ja proppausmassat, uunit, kiukaat ja savuhormit.

Teemme kartoituksia yksittäisestä kylpyhuoneesta kokonaiseen rakennukseen. Teemme laajamittaisen raportin kohteen kartoituksesta. Kartoistusraportti sisältää kaiken tarvittavan tiedon asbestista, sen vaarallisuudesta, pölyävyydestä ja purkumenetelmästä.

Jälkikartoitus tarkoittaa isoja kartoituskohteita. Tällöin teemme uuden raportin jossa kerrotaan kaikki puretut asbestit sekä asbestit, joita ei ole purettu. Raportti on hyvä olla esim. taloyhtiöllä uuden remontoinnin varalta jotta tiedetään, minkälaista asbestia rakennuksessa on, ja kuinka paljon sitä on vielä jäljellä.

Asbestityön valvomista voidaan tehdä kohteissa joissa puretaan asbestia. Katsomme, että kaikki asbestit puretaan oikealla asbestin purkutyömenetelmällä.

Teemme myös asbestipurkutöitä ammattitaidolla. TJ-Rak Oy osaomistaa Suomen Asbestipurku Oy:stä, joten voimme luvata, että asbestipurkutyöt luonnistuu aikataulussa ja ammattitaidolla tehtynä. Työn jälkeen asiakas saa ilmanäyte tulokset osastosta ja ilmamittausraportin, jossa kerrotaan mitä on tehty ja missä. Tällä tavoin asiakkaat saavat dokumentoitua mitkä haitta-aineet on poistettu lopullisesti tilasta/kohteesta. Dokumentit hyödyttää esim. Taloa myydessä, että on näyttää haitta-aineeet on poistettu asianmukaisesti ja lakia noudattaen.